Si të jemi etikë dhe të qëndrueshëm në sipërmarrje?

Si të jemi etikë dhe të qëndrueshëm në sipërmarrje?

Shpeshherë e mira dhe e keqja përdoren si sinonime me të drejtën dhe gabimin, veçanërisht nëse hasim për aspektin e etikës dhe moralit. “E mira” ka shumë përkufizime, por përgjithësisht lidhet me “të pasurit e cilësive pozitive, ndërsa “E keqja” është pikërisht e...

read more
Si të gjenerojmë dhe vlerësojmë idetë për biznes

Si të gjenerojmë dhe vlerësojmë idetë për biznes

Që të nisni një biznes, por edhe që ta mbani atë vazhdimisht aktiv, ju duhen ide. Gjenerimi i ideve nuk është aq i lehtë sa duket. Mund të jetë e vështirë të gjenerosh ide me vlerë, një ide që do të ketë rëndësi në aspektin social, kulturor dhe ekonomik. Renditja e...

read more
Vizioni, udhërrëfyesi në biznes

Vizioni, udhërrëfyesi në biznes

Çdo sipërmarrës i suksesshëm e fillon me një imazh ose ide për krijimin e së cilës ai ose ajo ndihej i pasionuar. Kjo ndodh edhe kur personi nuk e ka idenë se si (ose nëse) ajo që dëshiron të realizojë ose krijojë do të bëhet realitet. Vizioni i një sipërmarrësi është...

read more
Si mund të jeni krijues në sipërmarrje?

Si mund të jeni krijues në sipërmarrje?

Kreativiteti/Krijimtaria është kompetenca e dytë për të cilën duhet të aftëosoheni në rrugën e sipërmarrjes. Të gjithë kanë aftësinë për të menduar në mënyrë krijuese, si dhe aftësinë për të përdorur më shumë pjesën e trurit që mendon siç duhet. Thjesht të qenit i...

read more
Strategjia marketing për sipërmarrjen tuaj

Strategjia marketing për sipërmarrjen tuaj

Çfarë është strategjia marketing? Një strategji marketing është një plan afatgjatë për arritjen e qëllimeve të një kompanie duke kuptuar nevojat e klientëve dhe duke krijuar një avantazh konkurrues të dallueshëm dhe të qëndrueshëm. Ajo përfshin gjithçka, nga...

read more
Si të gjeni hendekun në një treg të stabilizuar?

Si të gjeni hendekun në një treg të stabilizuar?

Nëse e gjeni hendekun në një treg të stabilizuar, keni arritur gjysmën e suksesit afatgjatë të biznesit tuaj. Ky është faktori kryesor i suksesit në botën e biznesit.Pse duhet të gjeni hendekun në një treg të stabilizuar?Shumë kompani duan të gjejnë hendekun në treg,...

read more
Si të zbulojmë mundësitë? Çfarë është sipërmarrja?

Si të zbulojmë mundësitë? Çfarë është sipërmarrja?

Ju mund të keni patur shpesh dëshirë të hyjni në botën e sipërmarrjes, por nuk keni ditur nga t’ia filloni. Kompetenca e parë në të cilën duhet të aftësoheni është si të gjeni, identifikoni, zbuloni mundësi sipërmarrje. Si t'i dalloni mundësitë që më pas do të kthehen...

read more
Hapet thirrja për pjesëmarrje në BOOTCAMP i SIPËRMARRJES

Hapet thirrja për pjesëmarrje në BOOTCAMP i SIPËRMARRJES

Hapet thirrja për pjesëmarrjen në BOOTCAMP PËR SIPËRMARRJEN. Programi zgjat 1 ditë dhe ekipi i trajnerëve do të lëvizë për të zhvilluar seanca 1-ditore në Tiranë, Durrës dhe Elbasan. Programi mbështet në kornizën EntreComp të BE, ofrohet në gjuhën shqipe nga trajnerët...

read more