Rëndësia e menaxhimit dhe planifikimit në sipërmarrje

Rëndësia e menaxhimit dhe planifikimit në sipërmarrje

Ne zhvillojmë aftësitë tona të planikimit si pjesë e jetës sonë të përditshme duke luajtur lojra, duke takuar miqtë tanë ose duke shkuar në shkollë. Kur rritemi, këto aftësi thelbësore bëhen më të rëndësishme për suksesin në jetën tonë personale dhe profesionale....

read more
Si mund të mësojmë nga eksperienca?

Si mund të mësojmë nga eksperienca?

Një nga keqkuptimet më të zakonshme është mendimi se të mësuarit është sinonim i arsimimit. Shpesh dëgjon kolegët të thonë se ndaluan së mësuari pas largimit nga universiteti. E vërteta është se ne arsimohemi vetëm nga institucionet. Të mësuarit, nga ana tjetër, është...

read more
Si të punojmë me të tjerët

Si të punojmë me të tjerët

Të jesh në gjendje të punosh me të tjerët është një pjesë e rëndësishme e të qenit sipërmarrës. Në fakt, drejtuesit e biznesit, akademikët dhe studiuesit që studiojnë sipërmarrjen e njohin bashkëpunimin dhe shkëmbimin e informacionit po aq të rëndësishëm sa edhe...

read more
Marrja e Iniciativës në sipërmarrje

Marrja e Iniciativës në sipërmarrje

Iniciativa është aftësia për të qenë të shkathët, për të zgjidhur problemet dhe për të punuar pa u thënë gjithmonë se çfarë duhet të bëni. Kërkon qëndrueshmëri dhe vendosmëri. Njerëzit që tregojnë iniciativë tregojnë se mund të mendojnë vetë dhe të ndërmarrin veprime...

read more
Si të mobilizojmë të tjerët në projektin tonë?

Si të mobilizojmë të tjerët në projektin tonë?

Fuqia e një ekipi të mirë është e padiskutueshme. Një ekip i mirë mundëson produktivitet si në grup ashtu edhe si individ. Mendoni për fituesit e kupave në sport. Ata mund të mos kenë gjithmonë lojtarët më të mirë në botë, por ata përdorin çdo person për efektin më të...

read more
Cilat janë njohuritë financiare që duhen në sipërmarrje?

Cilat janë njohuritë financiare që duhen në sipërmarrje?

Në mënyrë tipike, proceset tona ditore të vendimmarrjes financiare janë të pashmangshme. Që nga planifikimi i shpenzimeve të përditshme, në planifikimin e një udhëtimi ose fillimi i një aktiviteti sipërmarrës, vendimmarrjet financiare janë ato që ndërtojnë ekonominë...

read more
Si të mobilizojmë burimet për qëllimin sipërmarrës?

Si të mobilizojmë burimet për qëllimin sipërmarrës?

Përpara se të mendojmë se si një sipërmarrës mobilizon burimet. Së pari, duhet të mendojmë për pyetjen e mëposhtme, çfarë është një "burim"? Sipas Fjalorit të Kembrixh fjala “burim” përkufizohet si: ”Një pronë ose cilësi e dobishme ose e vlefshme që ka një person ose...

read more