Marrja e Iniciativës në sipërmarrje

Iniciativa është aftësia për të qenë të shkathët, për të zgjidhur problemet dhe për të punuar pa u thënë gjithmonë se çfarë duhet të bëni. Kërkon qëndrueshmëri dhe vendosmëri. Njerëzit që tregojnë iniciativë tregojnë se mund të mendojnë vetë dhe të ndërmarrin veprime kur është e nevojshme.
Do të thotë të përdorësh trurin dhe të bësh përpjekje për të arritur diçka.
Punëdhënësit shpesh thonë se duan staf që mund t’i përgjigjet dhe të përballet mirë me problemet.
T’ia theksosh një punëdhënësi që mund të mendoni vetë ose “që tregoni që keni iniciativë” është e dobishme në shumë aplikime për punë dhe intervista. Është gjithashtu një aftësi e madhe jetësore.

Marrja e iniciativës është ajo që ju bën të telefononi një mik për t’u qetësuar pas një debati, ose të vendosni se do të filloni vullnetarizmin ose të bëni arsimim të mëtejshëm.
Kur përdorni iniciativën tuaj, bëni gjëra pa u pyetur, zgjidhni probleme që të tjerët mund të mos i kenë vënë re dhe dilni nga rruga juaj për të vazhduar të mësoni dhe të rriteni. Ju bëni kërkime shtesë, bëni pyetje dhe kërkoni ndihmë nëse keni nevojë. Do të thotë gjithashtu të bësh gjëra për të tjerët.
Të dilni nga rruga juaj për të ndihmuar njerëzit tregon se jeni të gatshëm të shkoni përtej dhe përtej, gjë që do t’u lërë përshtypje punëdhënësve. Një shembull vërtet i thjeshtë i përdorimit të iniciativës në vendin e punës është të siguroheni që të pastroni nëse derdhni diçka. Pastrimi i një ndotjeje mund të parandalojë që një koleg të dëmtojë vërtet veten, megjithatë askush nuk do t’ju thotë ta bëni këtë.

Zbuloni më shumë në materialin në link mbi Marrjen e Iniciativës:

Kompetenca 1.11 – Marrja e iniciatives

 

0 Comments

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Get in Touch. Get Involved.