Si mund të mësojmë nga eksperienca?

Si mund të mësojmë nga eksperienca?

Një nga keqkuptimet më të zakonshme është mendimi se të mësuarit është sinonim i arsimimit. Shpesh dëgjon kolegët të thonë se ndaluan së mësuari pas largimit nga universiteti. E vërteta është se ne arsimohemi vetëm nga institucionet. Të mësuarit, nga ana tjetër, është...
Si të punojmë me të tjerët

Si të punojmë me të tjerët

Të jesh në gjendje të punosh me të tjerët është një pjesë e rëndësishme e të qenit sipërmarrës. Në fakt, drejtuesit e biznesit, akademikët dhe studiuesit që studiojnë sipërmarrjen e njohin bashkëpunimin dhe shkëmbimin e informacionit po aq të rëndësishëm sa edhe...
Marrja e Iniciativës në sipërmarrje

Marrja e Iniciativës në sipërmarrje

Iniciativa është aftësia për të qenë të shkathët, për të zgjidhur problemet dhe për të punuar pa u thënë gjithmonë se çfarë duhet të bëni. Kërkon qëndrueshmëri dhe vendosmëri. Njerëzit që tregojnë iniciativë tregojnë se mund të mendojnë vetë dhe të ndërmarrin veprime...
Si të mobilizojmë të tjerët në projektin tonë?

Si të mobilizojmë të tjerët në projektin tonë?

Fuqia e një ekipi të mirë është e padiskutueshme. Një ekip i mirë mundëson produktivitet si në grup ashtu edhe si individ. Mendoni për fituesit e kupave në sport. Ata mund të mos kenë gjithmonë lojtarët më të mirë në botë, por ata përdorin çdo person për efektin më të...