Si të punojmë me të tjerët

Të jesh në gjendje të punosh me të tjerët është një pjesë e rëndësishme e të qenit sipërmarrës.
Në fakt, drejtuesit e biznesit, akademikët dhe studiuesit që studiojnë sipërmarrjen e njohin bashkëpunimin dhe shkëmbimin e informacionit po aq të rëndësishëm sa edhe aftësitë më të dukshme si njohja dhe vendosmëria e mundësive.
Bashkëpunimi është një nga elementët e mendësisë sipërmarrëse, ajo “përzierje kritike e qëndrimeve të orientuara drejt suksesit të iniciativës, marrjes inteligjente të rrezikut, bashkëpunimit dhe njohjes së mundësive”. Sipërmarrësit nuk janë vetëm të mirë në shkëmbimin e informacionit dhe ideve, ata shpesh janë të etur për mendimet dhe rishikimet e të tjerëve dhe
përfshijnë idetë më të mira të të tjerëve në të menduarit e tyre. Ndërsa mund të jetë e mundur të zbuloni një ide brilante vetë, marrja nga frymëzimi tek zbatimi si një ekip i vetëm është një rrugë shumë e pamundur.
Sipërmarrësit e suksesshëm shpesh përmendin se dinë se çfarë nuk bëjnë mirë si kritike për suksesin e tyre. Sipas përkufizimit, kjo është një kërkesë për të qenë në gjendje të bashkëpunoni. Edhe Steve Jobs kishte Steve Wozniak, ose anasjelltas. Dhe Bill Gates kishte Paul Allen. Dhe me radhë.
Përgjatë viteve të punës me sipërmarrës aspirantë dhe të dëshmuar, kam dëgjuar shpesh frikërat që vijnë nga ndarja e një ideje. Pothuajse çdo mendimtar krijues që vlerëson idenë e tij ka njëfarë hezitimi në lidhje me ndarjen, i cili shpesh është i rrënjosur në frikën e vjedhjes së ideve. Të shqetësohesh për vjedhjen e një ideje të mrekullueshme nga dikush është frikë e vërtetë. Por kjo nuk është shpesh një gjë e vërtetë.

Zbulo më shumë në link, në kompetencën:

Kompetenca – 1.14 Të punuarit me të tjerë

0 Comments

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Get in Touch. Get Involved.