Vetëdija dhe vetë-efikasiteti si karakteristika të një lideri

Cila është karakteristika më e rëndësishme e një lideri? Disa mund të thonë se është integriteti. Të tjerë mund të thonë se është një motivues i mirë. Ndërsa psikologia dhe autorja Sherrie Campbell, beson se vetëdija është faktori kryesor në suksesin e lidershipit. Vetëdija është aftësia për të monitoruar emocionet dhe reagimet tuaja. Kjo ju lejon të dini pikat tuaja të forta, të dobëta, nxitësit, motivuesit dhe karakteristikat e tjera. Të jesh i vetëdijshëm do të thotë të hedhësh një vështrim më të thellë në emocionet e tua, pse ndihesh në një mënyrë të caktuar dhe se si ndjenjat e tua mund të kthehen në reagime.

Cilat janë aftësitë e rëndësishme të vetëdijes? Çfarë është vetë-efikasiteti? Si e ndërtojmë atë? Përgjigjet për këto dhe të tjera mund ti merrni në materialin në link:

Kompetenca 1.6 – Vetedija dhe vete-efikasiteti

0 Comments

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Get in Touch. Get Involved.