INNOVET 2.0 Conference

7-20 November, 2022 – Lendava, Moravske Toplic 

Drejtoresha Ekzekutive, Prof. Asoc. Dr. Rejla Bozdo, përfaqësoi Changemakers Albania në Slloveni, në konferencën e rradhës të projektit Connected Through Mobility, ku u diskutua mbi rëndësinë që ka bashkëpunimi rajonal në VET.

“Ndamë eksperiencat tona mbi mobilitetet dhe theksova rolin që ka në ekonominë e vendeve dhe rajonit në tërësi, aftësimi i të rinjve për tregun lokal të punës. Dëshira e të rinjve për të emigruar është e lartë në rajon. Sipas RCC (2022) ky nivel arrin 39%. Të gjithë kemi nevojë për ti bërë të rinjtë të shohin më shumë mundësi në rajon. Rajoni ka nevojë për fuqi punëtore dhe vetëm përmes saj mund të prospeprojë dhe të jetë konkurues.” – u shpreh zj. Bozdo në diskutimin e saj në panel.

 

0 Comments

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Get in Touch. Get Involved.