Rëndësia e menaxhimit dhe planifikimit në sipërmarrje

Rëndësia e menaxhimit dhe planifikimit në sipërmarrje

Ne zhvillojmë aftësitë tona të planikimit si pjesë e jetës sonë të përditshme duke luajtur lojra, duke takuar miqtë tanë ose duke shkuar në shkollë. Kur rritemi, këto aftësi thelbësore bëhen më të rëndësishme për suksesin në jetën tonë personale dhe profesionale....
Marrja e Iniciativës në sipërmarrje

Marrja e Iniciativës në sipërmarrje

Iniciativa është aftësia për të qenë të shkathët, për të zgjidhur problemet dhe për të punuar pa u thënë gjithmonë se çfarë duhet të bëni. Kërkon qëndrueshmëri dhe vendosmëri. Njerëzit që tregojnë iniciativë tregojnë se mund të mendojnë vetë dhe të ndërmarrin veprime...
Si të mobilizojmë të tjerët në projektin tonë?

Si të mobilizojmë të tjerët në projektin tonë?

Fuqia e një ekipi të mirë është e padiskutueshme. Një ekip i mirë mundëson produktivitet si në grup ashtu edhe si individ. Mendoni për fituesit e kupave në sport. Ata mund të mos kenë gjithmonë lojtarët më të mirë në botë, por ata përdorin çdo person për efektin më të...
Qëndrimet që tërheqin sukses

Qëndrimet që tërheqin sukses

Në jetën tonë shohim njerëz që performojnë mirë në  e tyre, kanë sukses, duket se bëjnë gjërat e duhura, janë në ritmin e duhur, kanë çfarë u duhet, ndërsa shumë të tjerë duket se nuk e arrijnë asnjëherë atë që duan dhe shpesh ndjehen të ngarkuar nga kjo paarritje....