Si mund të mësojmë nga eksperienca?

Si mund të mësojmë nga eksperienca?

Një nga keqkuptimet më të zakonshme është mendimi se të mësuarit është sinonim i arsimimit. Shpesh dëgjon kolegët të thonë se ndaluan së mësuari pas largimit nga universiteti. E vërteta është se ne arsimohemi vetëm nga institucionet. Të mësuarit, nga ana tjetër, është...
Si të punojmë me të tjerët

Si të punojmë me të tjerët

Të jesh në gjendje të punosh me të tjerët është një pjesë e rëndësishme e të qenit sipërmarrës. Në fakt, drejtuesit e biznesit, akademikët dhe studiuesit që studiojnë sipërmarrjen e njohin bashkëpunimin dhe shkëmbimin e informacionit po aq të rëndësishëm sa edhe...
Si të mobilizojmë të tjerët në projektin tonë?

Si të mobilizojmë të tjerët në projektin tonë?

Fuqia e një ekipi të mirë është e padiskutueshme. Një ekip i mirë mundëson produktivitet si në grup ashtu edhe si individ. Mendoni për fituesit e kupave në sport. Ata mund të mos kenë gjithmonë lojtarët më të mirë në botë, por ata përdorin çdo person për efektin më të...
Cilat janë njohuritë financiare që duhen në sipërmarrje?

Cilat janë njohuritë financiare që duhen në sipërmarrje?

Në mënyrë tipike, proceset tona ditore të vendimmarrjes financiare janë të pashmangshme. Që nga planifikimi i shpenzimeve të përditshme, në planifikimin e një udhëtimi ose fillimi i një aktiviteti sipërmarrës, vendimmarrjet financiare janë ato që ndërtojnë ekonominë...